PLAKARI PO MERI

Plakari i ostali namestaj

Prostor koji Vam služi za odlaganje garderobe je ogledalo Vaše organizacije i startna linija svakog Vašeg dana. Zamislite da u svakom trenutku znate gde Vam se šta nalazi i da Vam je sve to na dohvat ruke... ...moguće je...

Plakar po meri je danas postao standardni deo nameštaja. Prošlo je vreme regala visine 220 -230 cm koji su zauzimali mnogo prostora, a da pri tom njihova unutrašnjost nije mogla da zadovolji ozbiljne standarde za odlaganje garderobe. Savremeni plakari se prave od poda do plafona i od zida do zida. Tako se prostor iskoristi maksimalno i u tom slučaju se moze primeniti najsavremenija unutrašnja organizacija plakara.

TV vitrine i komode

Radni stolovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plakari

Plakari se po svom izgledu spolja, osim po boji i dezenu razlikuju i po načinu otvaranja vrata.

1.Plakar sa klasičnim vratima
2.Plakar sa kliznim vratima
3.Plakar sa harmonika vratima
4.Soba garderoba gde nema vrata, vec praktično ulazite u sobu koja je organizovana kao plakar

Za koju od ovih varijanti ćete se odlučiti, zavisi od veličine i strukture Vašeg stana, broja članova porodice, vaših potreba i navika.Pri tom uzmite u obzir da je moguće praviti plakar koji se koristi isključivo za garderobu, kao i plakar koji će biti kombinacija prostora za odlaganje garderobe, cipela i raznih pomoćnih sredstava kao sto su sušilica za veš, daska za peglanje, usisivač i sl.Pojavom garderobnih liftera i veoma kvalitetnih klizača za fioke doslo je do totalne promene u načinu organizovanja unutrašnjosti plakara.Umesto velikih boksova u gornju zonu plakara se sve više ugradjuju lifteri za viseću garderobu, da bi se time oslobodila donja zona za velike fioke za odlaganje kabaste garderobe i posteljine, a srednja zona plakara iskoristila za slaganje garderobe kao što su majice, duksevi  i džemperi.Znači nema više potrebe da se popnete na merdevine kad vam zatreba nešto iz gornje zone, niti da skoro legnete da biste izvadili nešto iz donje zone plakara.Zatim tu su specijalni mehanizmi za odlaganje kravata, suknji i pantalona, kao i rasteri u plitkim fiokama za pedantno složen donji ves i čarape.Pomoć u unutrašnjoj organizaciji Vašeg plakara pružice Vam naš arhitekta u konsultacijama pre izrade idejnog rešenja.Možete nas slobodno kontaktirati za savet preko obrasca za kontakt koji se nalazi na naslovnoj strani sajta.

Materijal za izradu korpusa (unutrašnjosti plakara je univer debljine 18mm kantovan ABS trakom, a za vrata se koriste svi materijali dostupni na našem tržištu, sa ili bez ogledala.Rasvetu u plakar ugradjujemo po vašoj zelji sa uključivanjem na prekidač, ili sa senzorskom komandom koja automatski uključuje rasvetu kad god otvorite bilo koja vrata, a isključuje, kada ih zatvorite.Koristimo isključivo neonsku ili led rasvetu, koja je minimalni potrošac, a daje i više nego dovoljnu količinu svetla za osvetljenje unutrašnjosti plakara.

Kao i kod kuhinja koje mi izradjujemo, tako se i kod plakara na sva vrata (bez obzira da li su klizna, harmonika ili klasična) i na sve fioke mogu ugraditi hidraulični usporivači za zatvaranje bez buke.